Ιδρύτρια

Η Κα Χαραλαμπία (Χαρά) Νούση – Περάκη είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και παρά τω ΣτΕ, τακτικό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς από το έτος 2011, ιδρύτρια και υπεύθυνη Δικηγόρος του Δικηγορικού Γραφείου “HNP Law Office – Δικηγορικό Γραφείο Χαράς Α. Νούση – Περάκη και Συνεργατών”. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην περιοχή του Πειραιά.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Το έτος 2007, εισήχθη στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμβάνοντας σχετικό βραβείο αριστείας από το ελληνικό κράτος. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή το έτος 2011, τέσσερα έτη αργότερα, με βαθμό πτυχίου “Λίαν Καλώς”.

Το έτος 2008, έλαβε πλήρη υποτροφία, λόγω ακαδημαϊκής αριστείας από την Ελληνοαμερικανική Ένωση για προπτυχιακές σπουδές στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία. Τον Ιανουάριο του έτους 2009, ούσα δευτεροετής φοιτήτρια στη Νομική Αθηνών, ξεκίνησε προπτυχιακές σπουδές και στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Κολλέγιο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης “Hellenic American University” (Athens Campus), τις οποίες ολοκλήρωσε το έτος 2015. Τον Ιούνιο του έτους 2015, της απονεμήθηκαν οι εξής τίτλοι σπουδών: α) Πτυχίο (Bachelor) στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία με ειδίκευση στην Κοινωνική Γλωσσολογία, με βαθμό “Άριστα” και έπαινο (cum laude), β) Προπτυχιακό Δίπλωμα (Minor Undergraduate Degree) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με βαθμό “Άριστα” και έπαινο (cum laude) και γ) Προπτυχιακό Δίπλωμα (Minor Undergraduate Degree) στην Ψυχολογία με βαθμό “Άριστα” και μεγάλο έπαινο (magna cum laude).

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - ΧΑΡΑ ΝΟΥΣΗ – ΠΕΡΑΚΗ

Το καλοκαίρι του έτους 2015, της απονεμήθηκε η ετήσια μοναδική (πλήρης) υποτροφία από το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς, σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School, βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων, για μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα Νομικά. Ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα Νομικά το Σεπτέμβριο του έτους 2015 και αποφοίτησε το έτος 2017, λαμβάνοντας το μεταπτυχιακό της με βαθμό “Άριστα”. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών, ο καθηγητής της στο μάθημα του Δικαίου Ανταγωνισμού και καθηγητής στη Νομική Σχολή του Queen Mary University of London, Δρ. Ιωάννης Κόκκορης, την επέλεξε, ανάμεσα στους μεταπτυχιακούς φοιτητές, ως Greek Legal Expert, προκειμένου να συντάξει ένα ακαδημαϊκό άρθρο, έκτασης εκατό (100) σελίδων, στην Αγγλική Γλώσσα, για το οικονομικό έγκλημα στην Ελλάδα, εντάσσοντάς την με αυτόν τον τρόπο στη λίστα των Ελλήνων επιστημονικών συνεργατών της Νομικής Σχολής του Queen Mary University of London.

Το έτος 2021, κατόπιν επιτυχίας της στις σχετικές εισαγωγικές εξετάσεις, ξεκίνησε τις σπουδές της στο προσφερόμενο εξ αποστάσεως πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας σε συνεργασία με το Ε.Α.Π. “Δίκαιο της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων” (LLM), στο οποίο εξακολουθεί να φοιτά έως σήμερα, με ακαδημαϊκή επίδοση “Άριστα”.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Το Δεκέμβριο του έτους 2011, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών της στη Νομική Σχολή, ενεγράφη στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς ως ασκούμενη δικηγόρος. Πραγματοποίησε μέρος της άσκησής της στο Πρωτοδικείο Πειραιώς και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους – Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Εξωτερικών. Ολοκλήρωσε την άσκησή της τον Ιούνιο του έτους 2013 και αρίστευσε στις γραπτές και προφορικές εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη (2η) θέση και λαμβάνοντας σχετικό έπαινο αριστείας από το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς. Ενεγράφη στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς ως Δικηγόρος τον Αύγουστο του έτους 2013.

Τον Αύγουστο του έτους 2013, ίδρυσε το Δικηγορικό Γραφείο “HNP Law Office – Δικηγορικό Γραφείο Χαράς Α. Νούση – Περάκη και Συνεργατών”, του οποίου προΐσταται έως σήμερα, έχοντας τη θέση της Υπεύθυνης Δικηγόρου – Μεταφράστριας και παρέχοντας υψηλού επιπέδου νομικές και μεταφραστικές υπηρεσίες σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, ιδιώτες, σωματεία και επιχειρήσεις αναφορικά με όλους τους κλάδους του δικαίου. Στο ενεργητικό της περιλαμβάνονται συνεργασίες με μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, πιστωτικά ιδρύματα (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Πειραιώς κλπ.), νοσοκομεία (Ερρίκος Ντυνάν, Ευρωκλινική Αθηνών και Ευρωκλινική Παίδων), ιδιωτικά εκπαιδευτήρια (Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη, My Lexicon), επιχειρήσεις – εταιρείες (Cosmote, 11880, McCain, Φραγκής Χαρτικά, Φυσικό Αέριο Αττικής, Αριέξπο Μηχανολογικά Α.Ε., Greekonline.gr, MP Illumination κλπ.), ιδιωτικά Κ.Ε.Π. – γραφεία διεκπεραιώσεων και μεσιτικά γραφεία, τόσο σε επίπεδο μαχόμενης (εκπροσώπηση σε πολιτικά, ποινικά και διοικητικά δικαστήρια) όσο και σε επίπεδο συμβουλευτικής δικηγορίας (σύνταξη και επίβλεψη καταστατικών και συμφωνητικών, παροχή νομικών συμβουλών, κατοχύρωση εμπορικών σημάτων, σύνταξη όρων χρήσης e-shops και G.D.P.R. κλπ.).

Τον Οκτώβριο του έτους 2020, ξεκίνησε να συνεργάζεται με μεγάλη δικηγορική εταιρεία της Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνοντας τον συντονισμό του γραφείου Αθηνών και τη θέση της manager του γραφείου Αθηνών της ανωτέρω δικηγορικής εταιρείας, θέση την οποία διατηρεί έως σήμερα.

Την ίδια χρονιά (2020), ξεκίνησε η συνεργασία της και με την κατέγουσα ηγετική θέση στην αγορά εταιρεία διαφημιστικών προβολών και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου “Greek Online”, σε συνεργασία με την οποία και προσφέρει έως σήμερα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νομικής υποστήριξης σε επιχειρήσεις και εταιρείες (συμβουλευτική σημάτων, GDPR, όροι χρήσης e-shops κλπ.) σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το Φεβρουάριο του έτους 2021, κατόπιν σχετικής συνέντευξης, ενετάχθη στην ομάδα των εθελοντών του “Χαμόγελου του Παιδιού”, στο Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών, και, έως σήμερα, προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε επίπεδα νομικής υποστήριξης, μεταφράσεων, επιμέλειας νομικών κειμένων κι επικυρώσεων, προσφέροντας αξιοσημείωτη και πολύπλευρη υποστήριξη σε κακοποιημένα παιδιά, παιδιά με σοβαρές ασθένειες και παιδιά που έχουν ανάγκη.

Έχει παρασταθεί σε εκατοντάδες πολιτικά, ποινικά και διοικητικά δικαστήρια, εκπροσωπώντας επάξια τους εντολείς της και έχοντας σημειώσει αξιοσημείωτες δικαστικές επιτυχίες, χειριζόμενη με επιτυχία ακόμη και εξαιρετικά απαιτητικές υποθέσεις. Στα πλαίσια του χειρισμού των υποθέσεων που της ανατίθενται, έχει ως κύριο γνώμονα τη βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εντολέων της, προσεγγίζοντας μεν κάθε υπόθεση με ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή και επιμέλεια, προσαρμοζόμενη δε στις ξεχωριστές απαιτήσεις εκάστης υπόθεσης και πάντοτε κινούμενη στα πλαίσια του ισχύοντος Κώδικα Δεοντολογίας του επαγγέλματός της, με υψηλή συναίσθηση της αποστολής της ως αρωγού και συλλειτουργού της δικαιοσύνης.

Επιπροσθέτως, λόγω άρρηκτων δεσμών αίματος και αγάπης με την Κρήτη, η Κα Νούση – Περάκη είναι νομική σύμβουλος πλήθους πολιτιστικών σωματείων Κρητών, τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια, διαθέτει δε αξιοσημείωτη επαγγελματική δραστηριότητα στην Κρήτη, τόσο ως Δικηγόρος – Νομικός Σύμβουλος όσο και ως Διδάσκουσα Δικαίου και εισηγήτρια σεμιναρίων. Εκτός από τα ανωτέρω, η Κα Νούση – Περάκη τρέφει έντονο προσωπικό ενδιαφέρον και σεβασμό για την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση του νησιού, έχοντας ως ενασχόληση την έρευνα αναφορικά την καθοριστική για τη νίκη κατά των δυνάμεων του Άξονα συμμετοχή της Κρήτης στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μέσω της μελέτης πρωτογενών και δευτερογενών ιστορικών πηγών και τη συγγραφή σχετικών άρθρων και δοκιμίων.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ – ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η Κα Νούση – Περάκη πιστεύει ακράδαντα στην ιδιαίτερα μεγάλη σημασία της διά βίου εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς θεωρεί ότι η διαρκής εξέλιξη και βελτίωση αποτελούν “το κλειδί της επιτυχίας” για τη διάκριση στο σύγχρονο και ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό επαγγελματικό στίβο. Η αγάπη της για διαρκή έρευνα και επιμόρφωση, σε συνδυασμό με το πάθος της για μεταλαμπάδευση της γνώσης, την οδήγησαν στο να επιδιώξει να υπηρετήσει τη νομική επιστήμη όχι μόνο σε επίπεδο επαγγελματικής πρακτικής αλλά και σε επίπεδο διδασκαλίας στη μεταλυκειακή και τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και σε επίπεδο ακαδημαϊκής έρευνας.

Από το Σεπτέμβριο του έτους 2018, συνεργάζεται με το Ακαδημαϊκό Φροντιστήριο – Κέντρο Σπουδών “Desknet”, παραδίδοντας νομικά μαθήματα σε σπουδαστές μεταλυκειακής και φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με εξειδίκευση στη θεματική ενότητα ΔΕΟ 10 του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) : Βασικές Αρχές Δικαίου και Διοίκησης.

Το Σεπτέμβριο του έτους 2019, ίδρυσε το δικό της Διαδικτυακό Κέντρο Νομικών Σπουδών “Legal Lab”, ένα σύγχρονο νομικό εργαστήρι με εξειδίκευση σε ανώτερες και ανώτατες νομικές σπουδές, του οποίου προΐσταται έως σήμερα. Την ίδια περίοδο με την ίδρυση του Κέντρου Νομικών Σπουδών “Legal Lab”, ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο “Όμηρος” (Παράρτημα Πειραιώς), και, ειδικότερα, με το “Ι.Ι.Ε.Κ. Όμηρος” (Παράρτημα Πειραιώς), έχοντας τη θέση της Διδάσκουσας Δικαίου και της Ακαδημαϊκής Υπεύθυνης του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας και του Τομέα Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο “Όμηρος”, η οποία διήρκησε έως τον Ιούνιο του έτους 2020, δίδαξε μαθήματα, όπως Εισαγωγή στο Αστικό Δίκαιο, Εισαγωγή στο Εμπορικό Δίκαιο, Εισαγωγή στο Εργατικό Δίκαιο, Ποινικό Δίκαιο, Δίκαιο της Θάλασσας, Επιχειρησιακές Επικοινωνίες κλπ.

Τον Απρίλιο του έτους 2020, ξεκίνησε η συνεργασία της με τη γνωστή Σχολή Μετάφρασης και Διερμηνείας “EL-Translations” (Χαλάνδρι, Αθήνα), υπό την ιδιότητά της ως Καθηγήτριας Αγγλικής Νομικής Ορολογίας, μία συνεργασία που διαρκεί έως σήμερα. Η Κα Χαρά Α. Νούση – Περάκη είναι ακαδημαϊκή υπεύθυνη (academic coordinator) των προγραμμάτων νομικών σπουδών στη σχολή μετάφρασης “EL-Translations”, διδάσκει Δίκαιο, Αγγλική Νομική Ορολογία και Μετάφραση, Ορολογία Κειμένων της Ε.Ε. κι Εφαρμοσμένη Νομική Μετάφραση σε νομικούς (δικηγόρους, δικαστές, συμβολαιογράφους κλπ.) και μη νομικούς, ενώ αποτελεί και ακαδημαϊκή συντονίστρια και κύρια διδάσκουσα των προγραμμάτων προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης TOLES (Test of Legal English Skills). Επιπροσθέτως, έχει αναλάβει το σχεδιασμό του syllabus και του εκπαιδευτικού υλικού των εξής προγραμμάτων: α) Αγγλική Νομική Μετάφραση και Ορολογία, β) TOLES (όλα τα επίπεδα) και γ) Στελέχη Νομικών Επαγγελμάτων (Paralegal). Στα πλαίσια της συνεργασίας της με τη Σχολή Μετάφρασης “EL-Translations”, έχει αναπτύξει αξιοσημείωτο συγγραφικό έργο, σε επίπεδα συγγραφής σημειώσεων και υλικού μελέτης και προετοιμασίας για τους σπουδαστές της σχολής.

Το Νοέμβριο του έτους 2020, έλαβε χώρα η έναρξη μίας ακόμη σημαντικής για την Κα Νούση – Περάκη συνεργασίας με το Κολλέγιο “DEI College” (Θεσσαλονίκη), και, ειδικότερα, με τη Νομική Σχολή του Κολλεγίου, απονέμοντας στην Κα Νούση – Περάκη τον τίτλο της Εισηγήτριας Σεμιναρίων Ελληνικού Δικαίου (ενδεικτικά μαθήματα: Διοικητικό Δίκαιο, Διοικητική Δικονομία κλπ.) για τους Υποψήφιους Δικηγόρους – Απόφοιτους του Κολλεγίου, καθώς επίσης και τον τίτλο της Διδάσκουσας Δικαίου μαθημάτων της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και του Πανεπιστημίου του Sunderland [ενδεικτικά μαθήματα (προπτυχιακό & μεταπτυχιακό): Φιλοσοφία του Δικαίου, Δημόσιο Δίκαιο, Εισαγωγή στην Επιστήμη του Δικαίου, Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κλπ.], τίτλους που αμφότερους διατηρεί έως σήμερα. Ως αναμενόμενο, με αφορμή την ανωτέρω συνεργασία της, η συγγραφική δραστηριότητα της Κας Νούση – Περάκη επεκτάθηκε και στις θεματικές ενότητες των διδασκόμενων μαθημάτων, μέσω της προετοιμασίας σημειώσεων, της ακαδημαϊκής έρευνας, της ανάθεσης και επίλυσης πρακτικών νομικών ζητημάτων αλλά και της επεξεργασίας αξιοσημείωτων δικαστικών αποφάσεων, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Το Φεβρουάριο του έτους 2021, μία νέα ακόμη συνεργασία σε επίπεδο εκπαίδευσης έλαβε χώρα μεταξύ της Κας Νούση – Περάκη και του Ι.Ι.Ε.Κ. Ρεθύμνου Κρήτης “M.B.S.”, στο οποίο η Κα Νούση – Περάκη διδάσκει το μάθημα “Τουριστικό Δίκαιο” στους σπουδαστές του Τομέα του Τουρισμού, έχοντας αναλάβει, μεταξύ άλλων, τη συγγραφή υποδειγματικών απαντήσεων στις Ερωτήσεις Πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. στο ανωτέρω μάθημα.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ – Η/Υ

Η Κα Νούση – Περάκη ξεκίνησε να διδάσκεται την Αγγλική Γλώσσα από την ηλικία μόλις των τριών (3) ετών και σήμερα, ως αριστούχος πτυχιούχος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πανεπιστημίου των Η.Π.Α., γνωρίζει άπταιστα την Αγγλική Γλώσσα, έχοντας πολυετή διδακτική, συγγραφική και μεταφραστική εμπειρία τόσο σε επίπεδο Γενικών Αγγλικών όσο και σε επίπεδο Αγγλικής Νομικής Ορολογίας.

Ως προς άλλες γλώσσες, ομιλεί Γαλλικά (επίπεδο C1) και παρακολουθεί εντατικά μαθήματα για την απόκτηση πτυχίου Γαλλικών επιπέδου C2. Επίσης, ομιλεί Ισπανικά σε βασικό επίπεδο (Α1), της έχει δε απονεμηθεί το πτυχίο Dele A1, κατόπιν επιτυχίας της σε εξετάσεις μετά από αυστηρά προσωπική της προετοιμασία, άνευ υποστήριξης από καθηγητή Ισπανικής Γλώσσας.

Η Κα Νούση – Περάκη διαθέτει γνώσεις χειρισμού Η/Υ, έχοντας πιστοποιηθεί από τον εξεταστικό φορέα “Cambridge Vellum” με την απονομή του πτυχίου “Cambridge Vellum Diploma in IT Skills Standard”.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Από τον Αύγουστο του έτους 2013 έως σήμερα, η Κα Χαρά Α. Νούση – Περάκη αποτελεί τακτικό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Επίσης, αποτελεί μέλος πλήθους νομικών συλλόγων και συλλόγων διδασκόντων στη μεταλυκειακή και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Θέτοντας πάντοτε τον πήχυ ψηλά, η Κα Χαρά Α. Νούση – Περάκη ανέκαθεν θεωρούσε ότι το κλειδί για την απόκτηση ενός ανταγωνιστικού προβαδίσματος στο ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον αποτελούσε η διαρκής κατάρτιση, μέσω της οποίας και προσφέρονται πολύτιμα εφόδια και γνώσεις σε κάθε ενδιαφερόμενο για την προσωπική και επαγγελματική βελτίωση και ανέλιξη.

Η Κα Χαρά Α. Νούση – Περάκη ενημερώνεται καθημερινά για τις νέες εξελίξεις στον κλάδο της νομικής επιστήμης, καθώς θεωρεί ότι ο διαρκής εμπλουτισμός των γνώσεών της διαδραματίζει ουσιώδη ρόλο τόσο στο πεδίο του επιτυχούς χειρισμού των υποθέσεων που της ανατίθενται όσο και στο πεδίο της ακαδημαϊκής διδασκαλίας. Αξιοσημείωτος είναι ο αριθμός των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών σεμιναρίων και συνεδρίων στα οποία έχει συμμετάσχει και εξακολουθεί να συμμετέχει, άλλοτε ως συμμετέχουσα και άλλοτε ως εισηγήτρια.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σταθερό τηλέφωνο : +30 210 44 19 177

Κινητό τηλέφωνο : +30 6982 878 091

E-mail : hara.np@hnplaw.gr

LinkedIn : hara-np (Hara Nousi Peraki)